Navigacija
Vesti
O nama

Gredetin

Likovna kolonija 2006.

Forum
Preuzmite
Film
Odgovori
Linkovi

Foto galerija

Kontakt

Pretraga

Naši prijatelji

projektovanje, isporuka i montaža sistema za navodnjavanje voćarskih i povrtarskih kultura, izrada i montaža plastenika

L.A.B.B. group, Šid
nepovratna (jednokratna) plastična ambalaža
L.A.B.B. group, Šid
... preuzmite cenovnik ...

Dućan mali, Sremski Karlovci
posude za jagode
DUĆAN MALI
Sremski Karlovci
021 / 884-075
Prijava
Ime

LozinkaZaboravili ste lozinku?
Potražite novu ovde.
Gredetin

Gredetin se nalazi u jugozapadnom delu opštine Aleksinac. Katastarska opština Gredetin zahvata 1.394 ha od kojih na njive odpada 914 ha, na voćnjake 63 ha, vinograde 46 ha, livade i pašnjake 39 ha i na neplodno zemljište 58 ha.

Katastarska opština Gredetin broji preko 200 domaćinstava, čija je osnovna delatnost poljoprivreda. Od poljoprivrednih delatnosti ovo selo je nadaleko poznato po stočarstvu, ratarstvu i voćarstvu.

Ono što je dugogodišnja tradicija i po čemu se Gredetin pročuo i van granica opštine Aleksinac je proizvodnja jagoda. Zahvaljujući prirodnim specifičnostima, pre svega lokaciji na pobrđu Malog Jastrebca, kao i osobenostima klime i zemljišta, stvoreni su idealni uslovi za uzgoj jagoda.

Gde je Gredetin?

Tome treba dodati tradiciju i umešnost stanovnika Gredetina u gajenju ove voćne vrste, jer se svako domaćinstvo, bez obzira na trend u svetu ili ekonomsku isplativost, već decenijama bavi proizvodnjom jagoda. Ono što naročito treba istaći, to je mogućnost stvaranja BRENDA, prepoznatljivog imena gredetinske jagode, koja se po specifičnostima proizvodnje na bazi organske poljoprivrede već pročula kao EKO voće kod ino - partnera.

Stanovnici Gredetina su imali sluha te su pokušali da na vrema uhvate nove tokove privređivanja, osnivajući udruženje proizvođača. Proizvodno usmerenje je jasno već iz imena udruženja "Jagoda", jer je istrasiran glavni pravac razvoja sela, a to je proširivanje površina pod jagodom, intenzifikacija procesa proizvodnje izborom novog sortimenta i korišćenjem zdravog bezvirusnog sadnog materijala i primena novih tehnologija korišćenjem sintetičkog ili organskog malča i niskih tunela.
Jagode...


Autor admin 24.05.2007. 10:43Štampaj
Iz galerije...
FRUITS & BERRIES

FRUITS & BERRIES
NOVO !

Unapređenje proizvodnje jagoda u Nišavskom okrugu
(.pdf, 6.62 MB)
Powered by 037info.net | Hosting by Hosting-Srbija | © 2007-2016

1803614 poseta